Hus

2 december, 2011 (19:09) | Kvalitet | By: bokstod

Ska man bygga hus som är nyckelfärdigt eller ska man anlita en duktig arkitekt och starta från grunden? Det här är en viktig fråga att ställa då man vill bygga hus på sin tomt. Det finns fördelar med båda alternativen, och om man ändå ska lägga ut en stor summa pengar på att bygga hus så ska man givetvis fatta rätt val.

Fördelar med nyckelfärdiga hus

En stor fördel med nyckelfärdiga hus från hustillverkare är att de är kostnadseffektiva. Beroende på vilken husleverantör man vänder sig till så kan man till och med påstå att nyckelfärdiga hus är billiga. Då man sparar pengar på husbygget genom att inte behöva betala en arkitekt så kan man ju investera i annat som extra detaljer omkring huset på tomten och kanske ett unikt värmesystem.

En annan fördel med nyckelfärdiga hus är att de går snabbt att sätta ihop. Då man väl är klar med förarbetet och har valt en hustillverkare som man gillar så tar det inte många månader, ibland veckor, innan huset står på plats.

Fördelar med att jobba med arkitekt

Det finns även fördelar med att bygga ett arkitektritat hus. Då man anlitar en arkitekt för att bygga hus så får man ju verkligen det hus man alltid har drömt om. Det kan man inte alltid räkna med vad gäller nyckelfärdiga hus från hustillverkare. Det kostar förstås mer att anlita en arkitekt, men man ska komma ihåg att det också höjer husets värde då det är unikt. Då man väljer att bygga hus med arkitekt så kan man ju även anpassa husets layout efter den tomt man ska bygga på. Det är något som man inte alltid får möjlighet till med färdiga hus från hustillverkare.

«

»

Write a comment

You need to login to post comments!