Lås

19 mars, 2012 (13:57) | Teknik | By: bokstod

Det där med att byta låskolv ska man tänka på redan då man skaffar exempelvis en säkerhetsdörr. Om man ser till att installera en dörr av ett märke som använder sig av låskolvar som är kända hos svenska registrerade låssmeder så ska det inte bli besvärligt att byta en låskolv. De låssmeder som har rätten att köpa nyckelämnen kan hjälpa till både med ny låskolv eller extra kopior av nyckeln om det behövs. Har man bara kortet med sig så är en ny nyckel eller ett nytt lås en enkel sak.

Beroende på vilken försäkring man har så kan kostnaden för en ny låskolv fås tillbaka. Det bästa är dock att man försäker hålla ordning på sina nycklar och att man aldrig lämnar de på en plats där folk kan få fatt i dem. Att man inte kan kopiera nycklar till säkerhetsdörrar utan ägarkortet är en trygghet, men inget som gör att man kan lämna sina nycklar varsomhelst!

«

»

Write a comment

You need to login to post comments!